تجهيزات اشپزخانه ديجي صنعت تجهيزات اشپزخانه ديجي صنعت .

تجهيزات اشپزخانه ديجي صنعت

سرگذشت پيتزا

سرگذشت پيتزا
در روم باستان هم مردم چيزي شبيه به پيتزا را مي‌پختند كه در كتاب مورخ رومي به نام ماركوس پوروسيوس نيز به آن اشاره شده است: «غذايي با خمير گرد مسطح كه با روغن زيتون و سبزي و عسل پوشانده مي‌شود.» به همين دليل برخي از مورخان معتقدند كه پيتزا از روم باستان به ايتاليا راه پيدا كرده است؛ اما برخي ديگر معتقدند پيتزا در اصل اختراع مردم يوناني‌الاصل ساكن جنوب ايتالياست كه از آنجا به ديگر نقاط ايتاليا راه پيدا كرد. بعد‌ها باستان شناسان در كاوش‌هاي خود از شهر باستاني پومپي ايتاليا بقايايي را پيدا كردند كه شبيه به يك مغازه پيتزافروشي باستاني بود.

براي پخت پيتزا لازم است شما از دستگاه فر پيتزا استفاده كنيد شما ميتوانيد اين دستگاه را با بالاترين كيفت و قيمت پايين از سايت ديجي صنعت تهيه فرماييد

واژه پيتزا از كلمه لاتين «پينا» به معناي مسطح گرفته شده است؛ بنابراين پتيزا‌هاي باستاني شباهتي به پيتزاي مدرن امروز نداشتند. اين پيتزا‌ها بيشتر متشكل از خمير مسطحي بود كه روي آن را با روغن چرب مي‌كردند و بعد با سبزيجات و پنير يا عسل مي‌پوشاندند.

شايد بتوان گفت يكي از دلايل رونق پخت پيتزا در ايتاليا به شهر ناپل برمي‌گردد. در اين شهر كارگران زيادي مشغول به كار بودند و نياز به غذا در اين شهر بسيار زياد بود؛ بنابراين پيتزا كه داراي خمير بود، مي‌توانست شكم كارگران را سير كند. اين پيتزا را معمولا آشپز‌هاي خياباني ناپل تهيه مي‌كردند. بعد از اينكه در قرن هجدهم ميلادي گوجه فرنگي وارد اروپا شد، پيتزاپز‌هاي شهر ناپل از آن براي تهيه پيتزا استفاده كردند و به همين دليل طولي نكشيد كه مردم از سراسر ايتاليا و كشور‌هاي ديگر مشتاق شدند تا نان پيتزا‌هاي ناپلي را كه با گوجه فرنگي و پنير تهيه مي‌شد، براي يك بار امتحان كنند.

در سال ۱۸۸۹ يكي از آشپز‌هاي دربار ايتاليا به نام رافائل اسپوزيتو كه اهل ناپل بود، براي اولين بار پيتزايي را درست كرد كه شباهت زيادي به پيتزا‌هاي مدرن امروزي داشت. او پيتزا را با سبزيجاتي به رنگ سبز، قرمز و سفيد تهيه كرد كه شبيه پرچم ايتاليا بود و اين پيتزا را به عنوان پيشكش براي پادشاه امبرتو و ملكه مارگاريتا برد. ملكه از ديدن پيتزايي كه شبيه به پرچم ايتاليا بود، بسيار به وجد آمد و به همين دليل از آن به بعد پيتزاي سبزيجات در ايتاليا به نام مارگاريتا شهرت پيدا كرد.

سال‌ها بعد يكي از مهاجران ايتاليايي كه در نيويورك زندگي مي‌كرد، مغازه كوچكي تاسيس كرد و در آن به پخت پيتزا پرداخت و به اين صورت بود كه آمريكايي‌ها با پيتزا آشنا شدند. بعد‌ها در جريان جنگ جهاني دوم سربازان آمريكايي در ايتاليا به مغازه‌هاي پيتزافروشي مي‌رفتند و پيتزا را به عنوان يك غذاي محبوب ايتاليايي مي‌خوردند. به اين صورت پخت پيتزا كم كم در آمريكا هم رونق گرفت و اين غذا پا به عرصه جهان گذاشت.

آمار‌ها نشان مي‌دهد كه امروزه ۱۳ درصد از مردم آمريكا به صورت روزانه پيتزا مصرف مي‌كنند. امروز پيتزا در آمريكا به دو روش پخته مي‌شود كه يكي با خمير كلفت و سنتي و ديگري با خمير بسيار نازك و پهن است.

تاريخ پخت پيتزا در ايران
پيتزا در ايران نيز بسيار پر طرفدار است تا جايي كه فست فود‌هاي بي‌شماري در تمان نقاط كشور وجود دارند كه پيتزا را در طعم‌ها و اشكال گوناگون تهيه مي‌كنند.

اما اولين پيتزا فروشي در ايران در دهه ۱۳۴۰ با نام «پيتزا داوود» در خيابان نوفل لوشاتو تهران تاسيس شد و خيلي زود به شهرت رسيد. كم‌كم پيتزا فروشي‌هاي ديگري هم در شهر‌هاي شمالي تهران راه‌اندازي شد و اين غذاي فرنگي و جذاب در همه جاي تهران و بعد از آن در شهر‌هاي ديگر نيز گسترش پيدا كرد.

www.dgsanaat.ir


برچسب: فر پيتزا،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ تير ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۰۴:۰۷ توسط:شايان موضوع: نظرات (0)